Rodekool-steak met pompoencrème en sinaasappelvinaigrette
Een hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten lijst
- 500 ml groentebouillon
350 g butternut pompoenblokjes
50 ml balsamicoazijn
1 rodekool (of 2 kleintjes), in plakken van 2 cm
1 teen knoflook
1 sinaasappel, uitgeperst
1 sjalot, fijngehakt
4 el extra vierge olijfolie
2 el hazelnoten, geroosterd en grof gehakt
1 el grove mosterd
1 el verse dille, grof gehakt
3 takjes verse dragon, blaadjes afgerist en daarvan 2/3 fijngehakt
Zout & versgemalen peper
Bereidings wijze
Kook de pompoenblokjes met de knoflook in de groentebouillon gaar in ca. 15 minuten. Giet af maar bewaar het kookvocht.
Pureer de pompoen met de knoflook en voeg net zoveel kookvocht toe totdat het een mooie gladde crème is geworden. Breng op smaak met zout en peper.
Maak van de olijfolie, sinaasappelsap, mosterd, balsamicoazijn, sjalot en fijngehakte dragon een vinaigrette. Breng op smaak met zout en peper.
Verhit een grillpan op hoog vuur en verwarm de oven voor op 180°C. Gril de plakken rodekool in de pan aan beide kanten ca. 5 minuten. Laat ze daarna 8 tot 10 minuten doorgaren in de oven op een stuk bakpapier.
Leg één of twee plakken rodekool (bij twee deels overlappend) op 4 borden. Verdeel de pompoencrème erover. Sprenkel er per bord een eetlepel sinaasappelvinaigrette over en garneer met hazelnoten, dragon en dille.
Bekijk hier het online boodschappenlijstje.
Voor meer kerstrecepten check: www.ekoplaza.nl
