Onze trots is onze kaasafdeling. Dagelijks snijden we de verse biologische kazen aan en vacumeren ze zelf zodat u verzekerd kunt zijn van een goed product met lange houdbaarheid.
Ferry Krop, Ekoplaza Maastricht
Biologische Goudse kaas
We hebben een ruim aanbod van heerlijke biologische Goudse kazen van koeienmelk: jong, jong belegen, belegen, extra belegen of oud. Ook zijn er diverse kruidenkazen: brandnetel, basilicum-knoflook, fenegriek, komijn, Italiaanse kruiden, daslook, etc. Natuurlijk hebben we ook een groot assortiment Goudse kazen gemaakt van biologische geitenmelk of biologische schapenmelk: van jong tot oud, met en zonder kruiden.
Vegetarische kazen voeren bij ons de hoofdmoot maar een enkele boerenkaas of buitenlandse kaas-specialiteit zal dierlijk stremsel bevatten. Vraag er gerust naar.
Biologische schimmelkaas
Verder hebben we ook kazen met een schimmelcultuur: kazen met een witschimmelcultuur (zoals biologische brie), kazen met een blauwschimmelcultuur (Brabantse blauwe, Roquefort, Gorgonzola) en kazen met een roodschimmelcultuur (?).
Ook hebben we biologische Parmezaanse kaas, pecorino, Gruyère, Comté, cheddar, emmentaler, smeerkazen, roomkazen en wekelijks wisselende aanbiedingskazen.
Met regelmaat hebben we ook kazen van biologische-dynamische kwaliteit (Demeterkwaliteit), dit is afhankelijk van het seizoen in combinatie met het aanbod.