Wanneer je een bewuste keuze maakt om zelf gezond te eten, waarom dan niet voor je huisdier? Yarrah produceert sinds 1992 als eerste merk in Europa 100% biologisch hondenvoer en kattenvoer. Alle producten worden geproduceerd volgens de strikte biologische regelgeving en met de beste ingrediënten. Yarrah: Goed Leven!
Ferry Krop, Ekoplaza Maastricht
Yarrah
Het assortiment bestaat uit natvoer in blikjes en alucups, droog voer in zakken en ook grootverpakking, snacks en zelfs kattenbakvulling. Kijk voor meer informatie op www.yarrah.nl.
Dierenwelzijn
Een van de belangrijkste kernwaarden van Yarrah, als producent van biologisch honden- en kattenvoer, is dierenwelzijn.
Gevogelte, vee en vis vormen de basis van hun premium petfood. Yarrah vindt het van cruciaal belang dat deze dieren met respect worden behandeld. Biologische veeteelt garandeert dat gevogelte en vee genoeg ruimte hebben om te bewegen en te groeien. Aangezien de regelgeving rondom biologische viskweek niet voldoet aan de standaard die Yarrah stelt aan dierwelzijn, is Yarrah per februari 2011 overgestapt op MSC-vis (duurzaam gevangen vis).
Yarrah keurt iedere manier van het doen van dierproeven af. De voeding wordt niet getest op gevangen gehouden dieren en er worden zeker geen inwendige testtechnieken toegepast. Dat heeft gevolgen voor gezondheidsclaims. Wij kunnen niet met testresultaten staven dat een product bepaalde gezondheidsvoordelen brengt. Gelukkig zijn er heel veel tevreden klanten van Yarrah die dat graag vertellen.
De Consequente
BioBakker Ahaus
30 jaar geleden is deze bakker opgericht met ekologie als uitgangspunt. Bakken volgens oude tradities, machines helpen, maar nemen het niet over. Veel doen ze nog met de hand, eenvoudig omdat dan de bakkwaliteit en de smaak het beste wordt. Goed brood en banket begint met goede grondstoffen: kwalitatief goede, biologische grondstoffen. Hun bakkers zijn dan ook trots op hun werk, dat zie je en dat proef je.
Tijd is, naast de grondstoffen en vakmanschap, hun belangrijkste ’toevoeging‘. De BioBakker maalt hun eigen meel op het bedrijf uit de volle graankorrel; al vanaf het begin in 1980. Volkorenbroden worden uit de hele korrel gemaakt, deze oeroude basis blijven ze consequent gebruiken! Zo was dat, zo is dat en zo blijft dat!