Granen, rijst en deegwaren vormen een goede basis voor je maaltijd. De biologische varianten hebben een pure, volle smaak en zitten bomvol hoogwaardige voedingsstoffen. Laat je verrassen door ons uitgebreide aanbod.
Biologische granen
Ekoplaza is natuurlijk dé plek om naartoe te gaan als je op zoek bent naar hele granen zoals spelt, tarwe of gerst. Deze kun je zelf vers malen tot meel, maar je kunt ze ook koken en eten als rijst. Daarnaast vind je bij ons ook biologische volkoren couscous, gierst, bulgur, quinoa en het oeroude Incagraan amarant om bij de warme maaltijd te gebruiken.
Biologische rijst
Het assortiment biologische rijst mag er ook wezen: zilvervliesrijst (rond of lang, droogkokend of zachtkokend, snelkokend of gewoon 45 minuten), basmatirijst (wit of volkoren), wilde rijst, risottorijst, dessertrijst, pandanrijst etc. Wil je je gasten eens verrassen met een lekkere rijstschotel, rijstdessert of sushirolletjes: probeer dan eens een biologische rijstvariant.
Biologische pasta
Met deegwaren wordt pasta bedoeld om te koken voor de warme of koude maaltijd. Je kunt bij ons terecht voor een mooi assortiment aan biologische pasta’s, zowel wit als volkoren. Uiteraard vind je bij ons de bekende pasta’s op basis van tarwe: spaghetti, macaroni, penne, fusilli, lasagnebladen, tagliatelle etc.
Daarnaast ben je bij ons ook aan het juiste adres voor tarwevrije pasta’s. Vooral het assortiment biologische speltpasta’s is flink gegroeid, met onder meer spaghetti, fusilli, spiralen en tagliatelle.
Ook is er voldoende keuze in glutenvrije pasta’s voor mensen die spelt ook niet verdragen en echt glutenvrij moeten eten.