Biologische thee is zuivere, natuurlijke thee. Met alleen pure ingrediënten en zonder bijmenging. De ingrediënten worden in een gecontroleerde biologische omgeving geteeld en de technieken zijn geënt op natuurlijke cycli die de vruchtbaarheid van de grond in stand houden.
Zwarte thee
Zwarte thee is de bekendste theesoort en wordt ook wel gefermenteerde thee genoemd. Na de oogst worden de bladeren gedroogd en gerold. Door het rollen komen sappen vrij en start het fermentatieproces. Hierdoor verandert de kleur van de blaadjes van groen naar oranjegeel of roodbruin en ontwikkelt zich het karakteristieke zwarte thee-aroma.
Groene thee
Net als zwarte thee is ook groene thee afkomstig van de theestruik Camellia sinensis, alleen het bewerkingsproces is anders. De theeblaadjes worden niet of slechts heel weinig gefermenteerd. Groene thee heeft een karakteristieke mild bittere afdronk. Om dit bittere zo min mogelijk te laten ontstaan, is het raadzaam om het theewater een paar minuten te laten afkoelen voordat de thee in het water gaat.
Kruidenthee
Een van de populairste kruidentheeën is rooibosthee. Rooibosthee wordt gemaakt van de jonge twijgen en naaldjes van de bremachtige struik Aspalathus Linearis. Deze struik komt alleen voor in de westelijke Kaapprovincies van Zuid-Afrika. De plant is groen, maar op het moment dat deze afsterft, ontstaat een schitterende vuurrode kleur. Hier komt ook de naam rooibos vandaan, wat in het Zuid-Afrikaans letterlijk rode struik betekent. Rooibosthee heeft een diep aroma en volle smaak, bevat geen theïne (cafeïne) en oxaalzuur en heeft een laag gehalte aan tannine. Hierdoor verandert de thee ook niet van smaak en kleur als je deze wat langer laat staan.
Naast rooibosthee vind je bij ons nog veel meer heerlijke biologische kruidenmelanges en gespecialiseerde ayurvedische recepten. Met verfijnde en unieke smaken, samengesteld door kruidenexperts. Kruidenthee is ook heel geschikt als je bijvoorbeeld wilt minderen met cafeïne.