Skip to main content
search

Thee

Is thee van de natuur

Zwarte thee is de meest bekende theesoort en wordt ook wel gefermenteerde thee genoemd. Na de oogst worden de bladeren gedroogd en gerold. Door het rollen komen sappen vrij en start het fermentatieproces. Hierdoor verandert de kleur van de blaadjes van groen naar oranjegeel of roodbruin en ontwikkelt zich het karakteristieke zwarte thee-aroma.

Groene thee staat ook dicht bij de natuur. Net als zwarte thee is ook groene thee afkomstig van de theestruik Camellia Sinensis, alleen het bewerkingsproces is anders. De theeblaadjes worden niet of slechts heel weinig gefermenteerd. Groene thee heeft een karakteristieke mild bittere afdronk. Om dit bittere zo min mogelijk te laten ontstaan, raden we aan om het theewater een paar minuten te laten afkoelen voordat de thee in het water gaat.

Kruidenthee

Een van de meest populaire kruidentheeën is rooibosthee. Rooibosthee wordt gemaakt van de jonge twijgen en naaldjes van de bremachtige struik Aspalathus Linearis. Deze struik komt alleen voor in de westelijke Kaapprovincies van Zuid-Afrika. De plant is groen, maar op het moment dat deze afsterft, ontstaat een schitterende vuurrode kleur. Hier komt ook de naam rooibos vandaan, wat in het Zuid-Afrikaans letterlijk rode struik betekent. Rooibosthee heeft een diep aroma en volle smaak, bevat geen theïne (cafeïne) en heeft een laag gehalte aan looizuur (tannine). Hierdoor verandert de thee ook niet van smaak en kleur als je deze wat langer laat staan.

Naast rooibosthee hebben we nog veel meer heerlijke biologische kruidenmelanges en gespecialiseerde ayurvedische recepten. Met verfijnde en unieke smaken. Samengesteld door kruidenexperts. Kruidenthee is ook heel geschikt als je bijvoorbeeld wilt minderen met cafeïne.