De dag beginnen met een goed belegde biologische boterham of een bio croissant. Daar gaan we voor: voedzame producten (ook voor verschillende diëten) voor een goede basis van volkoren granen zonder onnodige toevoegingen, zonder broodverbeteraar en natuurlijk zonder ei en melk.
Ferry Krop, Ekoplaza Maastricht
ZintenZ
“Voor onze kaarten en schrijfwaar zijn geen bomen gekapt! Ze worden klimaatneutraal gedrukt, zonder waterverspilling en met gifvrije bio-inkt. Op papier gemaakt van bladeren en stengels uit oogstafval. 100% duurzaam & Organic.”
De Consequente
BioBakker Ahaus
30 jaar geleden is deze bakker opgericht met ekologie als uitgangspunt. Bakken volgens oude tradities, machines helpen, maar nemen het niet over. Veel doen ze nog met de hand, eenvoudig omdat dan de bakkwaliteit en de smaak het beste wordt. Goed brood en banket begint met goede grondstoffen: kwalitatief goede, biologische grondstoffen. Hun bakkers zijn dan ook trots op hun werk, dat zie je en dat proef je.
Tijd is, naast de grondstoffen en vakmanschap, hun belangrijkste ’toevoeging‘. De BioBakker maalt hun eigen meel op het bedrijf uit de volle graankorrel; al vanaf het begin in 1980. Volkorenbroden worden uit de hele korrel gemaakt, deze oeroude basis blijven ze consequent gebruiken! Zo was dat, zo is dat en zo blijft dat!